01-02-2006 Ontruiming na grote brand het Film Huis Beverwijk.            Immobilier CalpeKlik hier voor meerdere filmpjesAlicante maisonKlik hier voor meerdere filmpjes Klik hier voor meerdere filmpjes

  Datum: 01-02-2006, 18:05 uur Incident nummer 2006-75  
  Adres: Passage 1, Beverwijk Kwalificatie Grote brand  
  Uitgerukte voertuigen TAS 643, TAS 642, HW651, HA 586, DPH 501, GM 671 Bijzonderheden HW redding  
 

PRIO 1 Het Film Huis PASSAGE 1 BEVERWIJK BINNENBRAND (OPSCHALING: groot)

 


Rond 18:00 uur gingen de piepers met de melding “binnenbrand, Passage 1, Restaurant Het Film Huis“. Gezien het feit dat er enkele geconsigneerde collega's nog op de kazerne waren, werd er snel uitgerukt.
Dit resulteerde er ook in dat de TAS643 als eerste ter plaatse was. Tijdens het uitrukken werd gemeld dat het een binnenbrand betrof in de technische ruimte, meerdere meldingen, en mogelijk de aanwezigheid van gasflessen. Na aankomst is de TAS643 opgesteld aan de zijde Meerstraat. De TAS648 aan de zijde stationsplein - Meerstraat. Door de aanvalsploeg TAS643 is een korte buitenverkenning uitgevoerd. Zowel aan de achterzijde, als uit de vooringang perste zich rook naar buiten. Vrij snel werd de passage gehuld in rook. Na onderling overleg is besloten dat de TAS648 via de achterkant ging binnentreden, en de TAS643 via de voorzijde. Inmiddels had bevelvoerder TAS643 opgeschaald naar Grote brand. Dit in verband met de ontruiming van de appartementen welke zich boven het restaurant bevonden. Bij de hoofdingang trof men een rolluik aan, welke door middel van de twincutter van de TAS648 is verwijderd. Vervolgens is door 4 man een binnenaanval gedaan met een HD straal. De gehele entree hal was gehuld in een dikke zwarte rook. Tijdens de verkenning kwam men in de technische ruimte een brandhaard tegen. Van 2 kanten is de brand bestreden. Daardoor was ie vrij snel onder controle. Wel is de gehele technische ruimte uitgebrand. Inmiddels was de TAS642 ook ter plaatse, deze is ingezet aan de Breestraat-zijde. Met behulp van de HW651 heeft deze eenheid een verminderd zelfredzame dame uit haar appartement begeleid, om vervolgens de bemanning van de TAS 643 te assisteren bij de blussing. De bewoners zijn opgevangen in Nieuw Akerendam, een bejaarde tehuis een straat verderop.
Nadat de vuurhaard uit was, is er een na verkenning uitgevoerd door het pand. Hier bleek dat voornamelijk de grote eetzaal vol met rook stond. De overdrukventilatoren zijn ingezet om dit probleem op te lossen. Na afloop is op de kazerne Beverwijk de gehele inzet met iedereen geėvalueerd. De buurtbewoners en de burgemeester hebben hun complimenten uitgesproken over de snelle en doeltreffende inzet van de hulpdiensten. De samenwerking met brandweer Velsen verliep zeer goed.

 
Foto's: S. Koelman, K3 Media (J. Koper) (A. de Kock), M. Backer, R. Swart