Collecte jeugdbrandweer tbv brandwondenstichting.                                                                         11 Oktober 2007

In vol ornaat collecteerde de jeugdbrandweer donderdagavond in de nieuwbouwwijk Broekpolder in Beverwijk. In het kader van de nationale brandpreventieweek werd er geld opgehaald voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. Tijdens de speciale actieweek krijgen nieuwe donateurs van de Brandwonden Stichting twee gratis rookmelders thuisgestuurd. Bovendien ontvangt elke donateur een leven lang gratis batterijen (zolang hij/zij donateur is). Door deze actie moeten mensen zich ervan doordringen dat rookmelders 'een must' zijn, omdat de kans op een woningbrand best groot is en rookmelders het verschil tussen leven en dood kunnen zijn.
Na een geslaagde avond werd bekend dat de jonge spuitgasten een bedrag van 699,45 euro hadden opgehaad.
Een mooie prestatie.


Foto's 112 Beverwijk

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IJmondrally jeugdkorpsen groot succes.                                                                                               22 September 2007

Omdat vorig jaar de Zaanse rally werd gewonnen door het Beverwijkse jeugdkorps was Beverwijk dit jaar Beverwijk aan de beurt om een zeskamp te organiseren. Samen met jeugdbrandweer Velsen en Heemskerk werden zes opdrachten uitgezet. In Beverwijk moest er een inzet worden gedaan nadat er brand was uitgebroken in een werkplaats. Ook mochten de jeugdleden laten zien hoe het was gesteld met hun kennis over de brandweer tijdens een theorie vragen ronde. In Heemskerk was een hindernisbaan uitgezet en moest een brandje worden geblust op een eiland welke alleen via een bootje te bereiken was. In Velsen moest met met een nagemaakt ademlucht toestel geblindeerd brandweermaterialen herkennen. Tevens was hier een heuse zeephelling opgezet. Jeugdbrandweer Zaanstad eindigde als eerste. Dit betekend dat de jeugdkorpsen volgend jaar weer te gast zullen zijn in de Zaanstreek. Beverwijk eindigde helaas op de laatste plaats.


Foto's 112 Beverwijk

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeugdbrandweer Beverwijk en Velsen oefenen samen.
                                                                            13 Juni 2007

De jeugdkorpsen van Beverwijk en Velsen hebben een gezamenlijke inzet gedraaid op het oefencentrum van de brandweer Velsen. Eerst werd er een demonstratie en uitleg gegeven over een flash over, waarna er een inzet werd gedraaid. Diverse stralen lagedruk werden er ingezet om de brand te bestrijden. Er kan worden terug gekeken op een geslaagde avond waar zeker een vervolg op komt.

Foto's Ko van Leeuwen

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Jeugdbrandweer 2e tijdens wedstrijden.                                                                                                   03 februari 2007

Een ploeg van de Beverwijkse jeugdbrandweer is afgelopen zaterdag 2e geworden tijdens onderlinge wedstrijden. Tijdens de inzet was de opdracht een brand te bestrijden in een wijkcentrum. Tevens werd er 1 persoon vermist. Deze moest gevonden worden en in veiligheid worden gebracht. Van de vijf deelnemende ploegen deed de ploeg van Beverwijk het erg goed. Met slechts 6 punten verschil werd de tweedeplaats behaald. Een mooi resultaat. Meer info en fotoīs op www.jeugdbrandweerbeverwijk.nl


Foto's L. Tillmans

-----------------------------------------------------------------------------------------------------04-11-2006 Beverwijkse jeugdbrandweer doet eindtoets.

Afgelopen zaterdag hebben diverse leden van de jeugdbrandweer examen gedaan. In dit examen is het de bedoeling dat onderdelen uit de jeugdopleiding goed uitgevoerd worden. Dit geld voor zowel theorie als praktijk onderdelen. Praktijk onderdelen waren onder andere : slangen rollen, bendelstuk plaatsen, kleine blusmiddelen en opzetstuk plaatsen. Een jeugdlid heeft het examen helaas niet gehaald. Hij mag een herexamen doen.
Meer info op
www.jeugdbrandweerbeverwijk.nl


Foto's H. Boogaard

---------------------------------------------------------------------------------------------------

12-10-2006 Jeugdbrandweer collecteert voor Brandwondenstichting.

Beverwijk - Vergezeld van de oude brandweerwagen 'Schicht' collecteerde de jeugdbrandweer donderdagavond in de Broekpolder in Beverwijk. In het kader van de nationale brandpreventieweek werd er geld opgehaald voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. Tijdens de speciale actieweek krijgen nieuwe donateurs van de Brandwonden Stichting twee gratis rookmelders thuisgestuurd. Bovendien ontvangt elke donateur een leven lang gratis batterijen (zolang hij/zij donateur is). Door deze actie moeten mensen zich ervan doordringen dat rookmelders 'een must' zijn, omdat de kans op een woningbrand best groot is en rookmelders het verschil tussen leven en dood kunnen zijn.


Foto's M. Backer

09-09-2006 Jeugdbrandweer aanwezig bij Broekpolderdag.

Zoals ieder jaar was ook dit jaar de jeugdbrandweer weer aanwezig bij de Broekpolderdag. Een buurtfeest georganiseerd in de nieuwbouwwijk Broekpolder. De jeugdbrandweer was aanwezig met de spuithuisjes en een informatie stand. Mede door het mooie weer was het een druk bezochte en geslaagde dag.


Foto's www.beverwijk.nl

 

22-06-2006 Oefenen met de "grote" brandweer.

Ook een jaarlijks terugkerend evenement is het oefenen met de grote brandweer. Diverse onderdelen mogen dan zelf, onder begeleiding, worden gedaan. Het knippen van een auto en het heffen met hefkussens zijn altijd leuke dingen. Nadat eerst een stukje theorie is uitgelegd mochten de jeugdleden zelf aan de slag. Foto's zijn te vinden op www.jeugdbrandweerbeverwijk.nl

 

17-06-2006 Jaarlijks uitje Jeugdbrandweer.

Zaterdag 17 Juni is heeft de Jeugd haar jaarlijkse dagje uit gehad. Al īs morgens vroeg vertrok men richting recreatie gebied Spaarnwoude. Bij de activiteiten vijver moesten diverse opdrachten worden uitgevoerd. Het weer werkte in elk geval mee.  Er moest een vlot worden gemaakt, een stormbaan worden bedwongen en nog diverse andere opdrachten worden voltooid. Al met al een zeer geslaagde dag. Foto's zijn te vinden op www.jeugdbrandweerbeverwijk.nl

01-06-2006 Diverse oefeningen Westerhout.

Donderdagavond heeft de jeugdbrandweer diverse praktijk oefeningen gedraaid op Westerhout. Het blussen van een gasbrand en het inzetten van een straal schuim werden beoefend. Op deze avonden krijgen de jeugdleden net een beetje extra info dan de normale lesstof voor jeugdkorpsen. Dit komt alleen maar ten goede als de jeugdleden overstappen naar de echte brandweer. Meer foto's op www.jeugdbrandweerbeverwijk.nl

 

06-05-2006 Jeugdbrandweer 1e op onderlinge wedstrijden.

De Beverwijkse jeugdbrandweer is zaterdag 1e geworden tijdens onderlinge jeugdwedstrijden in Zaandam. De wedstrijd bestond uit diverse onderdelen. Zo moest er een brand worden bestreden om een boerderij. Maar ook diverse water spelletjes moesten worden gespeeld. Aan het eind van de zonnige dag was de prijsuitreiking. Het was voor het eerst dat zulke onderlinge wedstrijden werden georganiseerd. Beverwijk mag, gezien hun winst, de wedstrijden voor volgend jaar organiseren.


Foto's R. Swart

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

09-03-2006 Nieuwe tassen voor de Jeugdbrandweer.

Donderdagavond is tijdens de wekelijkse oefenavond de overdracht geweest van nieuwe sporttassen voor de jeugd. De tassen, beschikbaar gesteld door de firma Brakenhoff, worden gebruikt voor vervoer van de bluspakken naar wedstrijden en dergelijke. De oude tassen waren nodig aan vervanging toe.
Voor meer info kijk op www.jeugdbrandweerbeverwijk.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

03-02-2006 Jeugdbrandweer oefent bij Kia Amsterdam

De Beverwijkse jeugdbrandweer heeft afgelopen donderdagavond een inzet oefening gedraaid bij de Kia dealer in Amsterdam. Een vrijwillig collega van Beverwijk is werkzaam aldaar, en stelde de locatie beschikbaar.
De jeugdbrandweer is een soort kweekvijver waaruit doorstroming naar het reguliere korps kan plaatsvinden. Hierdoor wordt aan jonge mensen die belangstelling hebben voor de brandweer een kans gegeven om spelenderwijs kennis te maken met het vak.

Het Beverwijkse jeugdkorps bestaat op het ogenblik uit 13 leden waarvan 12 jongens en 1 meisje. De jeugdleden zijn opgesplitst in twee ploegen, namelijk aspiranten en junioren.
Vanaf twaalfjarige leeftijd is het mogelijk om lid te worden van de jeugdbrandweer. Wil je je aanmelden als jeugdlid, verstuur dan je gegevens per email naar de jeugdbrandweer.

Voor de aspiranten bestaat vervolgens de mogelijkheid wanneer zij 18 jaar zijn geworden, schriftelijk te solliciteren naar een functie als aspirant brandwacht bij de vrijwillige brandweer. Een benoeming is mogelijk na het doorlopen van de gebruikelijke selectieprocedure.

De jeugdbrandweer komt elke donderdagavond van 19:00 tot 20:30 uur bij elkaar. Op deze avond worden er onder meer theorielessen en oefeningen in de praktijk gegeven.
Het oefenen in de praktijk bestaat o.a. uit het leren blussen, het leggen van knopen, het beklimmen van een ladder, het neerleggen van slangen vanaf de brandkraan, het zoeken naar een slachtoffer in een gebouw en nog veel meer.

De theorie en praktijk worden vervolgens in de selectiewedstrijden getoetst, die jaarlijks voor de junioren en aspiranten worden georganiseerd.
Tevens wordt er, op verzoek, regelmatig deelgenomen aan andere activiteiten zoals koninginnedag, wijkfeesten en wordt er jaarlijks een dagje uit georganiseerd.

Meer informatie over de Beverwijkse jeugdbrandweer is te vinden op www.jeugdbrandweerbeverwijk.nl.


Foto's Jeugdbrandweer Beverwijk